Ώρα για ψώνια! Βρες τα αγαπημένα σου γυαλιά, δες τα καινούρια κομμάτια και επωφελήσου από τις προσφορές μας!

Μείνετε ενήμεροι

Σφάλμα: Η φόρμα επικοινωνίας δε βρέθηκε.

Επικοινωνία

156-677-124-442-2887 tsamis_optika@hotmail.com Κώστα Φρόντζου 4, Ιωάννινα
Back to top

ΜΟΝΟΕΣΤΙΑΚΟΙ ΦΑΚΟΙ

O φακός μονής όρασης, ή αλλιώς μονοεστιακός φακός έχει την ίδια δύναμη διόρθωσης σε όλη την επιφάνειά του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για  μια απλή διόρθωση της όρασης, όπως η μυωπία, η υπερμετρωπία, ο αστιγματισμός και η πρεσβυωπία.

Υπάρχουν δύο τύποι μονοεστιακών φακών:

  • Σφαιρικής επιφάνειας – κατάλληλοι για όλους.
  • Ασφαιρικής επιφάνειας (καλύτερης αισθητικής και ποιότητας όρασης) – συνιστώνται  ιδιαίτερα σε όσους απαιτούν υψηλή διόρθωση.

 

Οι πολυεστιακοί φακοί δεν έχουν την ίδια δύναμη διόρθωσης σε όλη την επιφάνεια. Η δύναμη διόρθωσης αλλάζει προοδευτικά από πάνω μέρος του φακού προς το κάτω μέρος του φακού. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε ένα φακό με διαφορετικές δυνάμεις διόρθωσης, ώστε να βλέπουμε σε όλες τις αποστάσεις (Μακριά – Μεσαία – Κοντά).

Επίσης μπορούμε να έχουμε ένα αντίστοιχο φακό με τον πολυεστιακό, χωρίς όμως τη δύναμη διόρθωσης για μακριά. Έτσι θα έχουμε ένα φακό για Μεσαία – Κοντινή εργασία. Συνήθως χρησιμοποιούνται από άτομα που κάνουν δουλειά γραφείου

 

ΕΠΙΣΤΡΩΣΕΙΣ

 

Είναι μία επεξεργασία που γίνεται πάνω στους οφθαλμικούς φακούς ώστε να γίνονται πιο καθαροί και διαυγείς. Η κάθε επίστρωση που μπαίνει επάνω στον οφθαλμικό φακό, του προσδίδει και μία επιπλέον ιδιότητα. Οι επιστρώσεις είναι οι εξής:

  • Αντιχαρακτικές επιστρώσεις: Γίνονται ώστε ο φακός να γρατζουνιέται πιο δύσκολα.
  • Αντιανακλαστικές Επιστρώσεις: Μειώνουν την αντανάκλαση των φώτων πάνω στο φακό και προσδίδουν πιο άνετη όραση ακόμα και τη νύχτα.
  • Υδρόφοβες και Λιπόφοβες Επιστρώσεις: Κάνουν το φακό να λερώνεται πιο δύσκολα αλλά και να καθαρίζει πιο εύκολα, δίνοντας πιο καθαρή όραση.
  • Αντιστατικές Επιστρώσεις: Δεν αφήνουν τη σκόνη να κολλήσει πάνω στο φακό με αποτέλεσμα έναν πολύ καθαρό φακό και σε όραση, αλλά και αισθητικά.
  • Επιστρώσεις για Προστασία από τη UV Ακτινοβολία: Είναι για να αντανακλούν την UV ακτινοβολία, προσδίδοντας στο φακό έξτρα προστασία από την ακτινοβολία.
  • Επιστρώσεις για την Μπλε Ακτινοβολία: Η Μπλε ακτινοβολία είναι ένα μέρος της ακτινοβολίας που δεχόμαστε και είναι πιο βλαβερή από την UV και σε βάθος χρόνου προκαλεί αλλοιώσεις στον αμφιβληστροειδή του ματιού μας. Οι πιο συνηθισμένες πηγές, μπλε ακτινοβολίας είναι ο Ήλιος, οι οθόνες των υπολογιστών, των κινητών και γενικότερα οποιαδήποτε πηγή φωτός LED. Έτσι οι επιστρώσεις αυτές αντανακλούν μέρος του μπλε φωτός για προστασία των ματιών μας.

 

Όσες περισσότερες επιστρώσεις έχει ένας οφθαλμικός φακός τόσο καλύτερος για τα μάτια μας όσο και σε αισθητικό αποτέλεσμα.